ZAGORELOST BREZ SONCAAleluja, mati božja, polna usmiljenja, sonce je posijalo v našo deželo in kar na enkrat, smo iz včerajšnjega dežja in mraza, skočili direktno v pol-poletno vročino. Nad toploto sonca in vedrim razpoloženjem ljudi se seveda nihče ne pritožuje, a kaj ko je naša koža jogurtkasta, nič kaj sijoča, zunaj pa vreme za kratke hlače. Marija pomagaj. Želite si le malo zagorele polti, a zaradi strahu pred melanomom in nas- sitnob na Femu, niti tega več ne morete početi brez slabe vesti. Iz tega razloga se počutimo dolžno, da ponudimo rešitev. Samoporjavitev!

 

PREDPRIPRAVE

Morda najpomembnejši korak v celotnem procesu, saj boste brez učinkovitega luščenja zagotovo lisaste in hrustljave. Ko je govora o toastu, je to seveda popolnoma okej, zagotovo pa to ni izgled h kateremu bi strmeli v negi kože. Ali pač, who are we to judge? Vsakemu svoje. V primeru, da hrustljavi izgled kože ni vaša prioriteta, se par dni pred predvidenim postopkom samoporjavitve, temeljito, a nežno, skrtačite. Govorimo o suhem krtačenju telesa, ki poleg učinkovitega odstranjevanja odmrle kože ponuja tudi super stimulacijo limfe, posledično boljšo prekrvavitev, kar lahko rezultira v čvrstejšo kožo! Nekateri pričajo tudi o zmanjšanem izgledu celulita. Wa-wa-woom! Kaj je boljšega kot dva v enem?! Telo začnite krtačiti pri gležnjih in končajte pri vratu. Nežno, s potegi navzgor, proti srcu. Koža naj bo seveda suha, zato se tega lotite pred tuširanjem. Ko pridete do dekolteja bodite previdnejše in zmanjšajte pritisk. V primeru občutljivejše kože na prsih, lahko ta del lahko tudi mirno izpustite. Če suho krtačenje še ni del vašega vsakdana, se postopka lotite vsaj par dni preden začnete nanašati samoporjavitveno kremo. Raje večkrat nežno in počasi, kot enkrat in grobo. Morda vam postane celo všeč in ga vkomporirate v svojo dnevno rutino. Isti rezultat luščenja kože lahko dosežete tudi s piling rokavičkami, DIY pilingom iz sladkorja in medu, ali pa se poslužite kupljenjih različic pilinga za telo. Nam se suho krtačenje zdi fino, ker poleg luščenja stimulira tudi limfo in, ker imamo lahko eno krtačo skoraj za vedno. Madona smo eko.

 

DAN SAMOPORJAVITVE

Piling in tuširanje prišparajte za zvečer. Namen kreme je, da se vpije v vašo kožo, ne v vašo posteljnino, zato tega ne počnite direktno pred spanjem. Kakšna ura prej, bo okej. Če tega še ne veste, samoporjavitvene puščajo madeže na tkanini. Zato pazljivo tudi pri oblačenju belih oblačil naslednji dan. Pretirano pa vam vseeno ni treba skrbeti, saj se večina krem z oblačil spere normalno. Na voljo imate dve vrsti samoporjavitvenih izdelkov. Tiste, ki prinesejo takojšnjo zagorelost in druge, ki vas porjavijo postopoma. Izbira je povsem vaša. Če ste začetnik, vam bo s postopno verzijo lažje. Tale Alverde iz Dm- a je naprimer res kul. Ne smrdi, ne pušča lis, lepo se nanese, kožo nahrani, pa še res je poceni. Z njo nimate kaj dosti za zgrešiti. Kožo torej lepo poluščite, skočite pod tuš in se pripravite na dejanje. Pred nanosom kreme poskrbite, da je koža popolnoma suha, drugače boste lisaste. V primeru, da se odločite za instantno samoporjavitveno, je uporaba rokavic, namenjenih le temu, nujna. Če ne, boste končale z oranžnimi dlanmi. Ponavadi jih dobite v kompletu s kremo, lahko pa jih kupite tudi posebej. Pri mazanju bodite temeljite, vzemite si čas in ne pozabite na vrat, ter zgornji del hrbta. Naj vam pri tem magari nekdo pomaga. Ko končate, roke temeljito umijte z milom. Med čakanjem, da se krema vpije, imate čas za epizodo vaše najljubše serije, katero poglejte stoje- krema na tkanini pa te fore.  

 

NASLEDNJI DAN IN VSI NADALNJI

Če bo šlo vse po planu, se boste naslednje jutro zbudile super zagorele, kot da ste ravno z Maldivov. Čarovnija, res. Kdo sploh še potrebuje sonce?! Za neprijeten vonj samoporjavitvene kreme lahko zjutraj poskrbite s hitrim tušem. Do tega trenutka se je barva namreč že dovolj razvila in ne bo nobene razlike, če jo s kože odstranite. Postopek postopne porjavitve ponavljajte dokler ne pridete do željenega rezultata. Pri instantnih vam tega seveda ni potrebno početi. Barvo in sijaj kože vzdržujte z rednimi pilingi (vsaj 2x na teden), ter z nanašanjem kreme po potrebi. Za super krasen finiš vam toplo priporočamo uporabo suhega olja za telo, ki bo poskrbelo za videz sočne kože. Brez hrustljave skorjice, ane.

   

RAZISKUJ NAPREJ