VSTOPNICA V SVET NEGE Z JANO LIEBER

Bližujoč se svoji življenski prelomnici, sem nekega dne v decembru sprejela odločitev, da po dveh letih boja s svojo kožo rezerviram miting pri kozmetičarki. Naj že v štartu povem, da mi je kozmetičarka zelo neljubo poimenovanje in, da me je nadvse razveselilo ko mi je Jana Lieber predstavila izraz »beauty terapist«. Dovolj fensi, da v moji glavi upraviči denar, ki ga pustim tam, a na meji s pretencioznim. Toda če so lahko frizerji, »stilisti las«, si pa tudi kozmetičarke zaslužijo lifting imena. Navsezadnje opravljajo bolj umazano delo kot njihovi lasni kolegi.

Kože mojega obraza, se pred Jano, ni nikoli dotaknila tuja roka. Nikoli nisem izkusila romantičnega stiskanja mozoljev v dvoje. Tudi oh-in-sploh prikupno instagrambilnih pižama partijev ne. Na dan dolgo pričakovanega obiska, so moja čustva nihala med stanjem živčnosti in sreče. Bila sem v pričakovanju! Počutila sem se kot, da grem na prvi zmenek. Obraz sem si umila dvakrat, tako kot me je naučila gurujka francoske nege obraza Joelle Ciocco. Preoblekla sem se trikrat, tako kot me je naučil moj neodločni um. Ponosna na sebe,da sem vse to storila v uglednem času, sem zapustila topel dom in se namenila v širni svet ali takozvane Gameljne. Seveda sem se ob zaklepanju vrat spomnila, da puli morda ni najboljše oblačilo za obisk kozmetičarke, se tekla preoblečt in zamudila na seanso. Klasika.

 

"Piling kože je tudi eden najpomembnejših korakov pri negi, saj odstrani odmrlo kožo in spodbudi rast nove."

 

Jana me je pričakala kar na vratih. Google Maps je namreč rahlo zmeden glede lokacije njenega salona. Bila je isto preprosta, odprta in ljubezniva, kot v mailih, ki sva si jih izmenjali. Med slačenjem mojih tisočerih plasti oblačil sva nahitro poklepetali o ogromnosti mojega oversize plašča, nato pa me je usmerila proti sobi kjer se dogaja magija. Soba je bila topla in domača. Odražala je Janin značaj. Ko sem se vlegla, me je pokrila z odejo, da bi me še dodatno sprostila. Ugasnila je stropno luč in prižgala tisto malo »kirurško«, ki pokaže vse umazane stvari za katere sem do tistega trenutka mislila, da na moji koži ne obstajajo. Najprej se je lotila čiščenja obraza, kateremu je sledil kemični piling. Naj zavoljo boljšega razumevanja povem, da je moja koža tanka in občutljiva, s suhimi lici in mastnejšim t-predelom. Dve leti nazaj se je začel moj boj z mozolji in ogrci, katerih prej nisem nikoli poznala. »Kemični piling je za tvoj tip kože najbolj optimalen«, mi je razložila Jana. Mehanski naj bi bili za nas slabiče namreč pregrobi in bi lahko naredili več škode kot koristi. Piling kože je pri negi eden najpomembnejših korakov, saj odstrani odmrlo kožo in spodbudi rast nove. Tudi Jana je velika zagovornica pilingov, kar jo je naučila njej ljuba Oxana Levak.

Nego sva nadaljevali z mehanskim (začudoma nebolečim) odstranjevanjem ogrcev in zaključili z masko, ter masažo obraza, ob kateri sem skoraj zaspala. Njene roke so tako polne ljubezni kot njen priimek. Njen glas pa te vodi skozi prijetno meditativno stanje, v katerem te spomni, da vdihuj in izdihuj ljubezen.

 

"Coaching me je naučil o pomembnosti dobrega stika, ki ga ustvariš s stranko. Ta stik je pomemben pri ustvarjanju sproščene atmosfere in grajenju zaupanja, ki pripelje do tega, da lahko stranka v negi res uživa!"

 

Kljub Janini "klasični" kozmetični izobrazbi, katero zelo podpira (trdni temelji so pomembni halo?!), bi bilo zmotno trditi, da je na tej čudoviti ženski karkoli podobnega standardnemu. Vrjame v celostni pristop, saj kot pravi ona, je vsak človek svoj individuum, katerega srce bije po svojem ritmu. Prav zato je njen pristop k vsakemu človeku unikaten. V njenem salonu lahko pričakujete vprašanja o vašem slogu življenja, prehrani in celo duhovni praksi! "Coaching me je naučil o pomembnosti dobrega stika, ki ga ustvariš s stranko. Ta stik je pomemben pri ustvarjanju sproščene atmosfere in grajenju zaupanja, ki pripelje do tega, da lahko stranka v negi res uživa!"

Ko sem zapuščala salon, sem ugotovila čemu služi besedna zveza lepotna terapevtka, kajti Jana je terapevt v najširšem pomenu besede. Terapevtski je tako njen dotik, kot njena srčnost, katero začutiš že ob prvem pozdravu. Sterilnega odnosa pri njej ni pričakovati. Z besedami boža in prebuti tvojo notranjo Beyonce. Kaj več bi si človek še lahko želel?

-Ines Šercelj

 


RAZISKUJ NAPREJ