TRIKI IZ MAJINEGA ROKAVAV mojih najstniških letih, ko sem se prvič zares začela ukvarjati s svojo kožo, kozmetiko in ličili, Youtube tutoriali še niso bili aktualni. Nasveti, ki jih danes tako zelo lahko pridobimo iz najrazličnejših video posnetkov na portalu, bi mi takrat vsekakor prišli prav. Tako pa se razmazanemu črtalu za oči in nekajkrat tudi povsem napačnim odtenkom pudra (na srečo je šlo vedno za presvetlo bravo), pač nisem mogla izogniti. Ravno zaradi tega pa sem ogromno nasvetov pobrala po poti in to še danes počnem. Pred vami je torej kratka zbirka nasvetov “za po peš”. Od starejših, do malo bolj frišnih.

VLAŽENJE KOŽE = MUST!

Že od najstniških let naprej mi mami v glavo vbija uporabo kreme za obraz, za roke in losjona za telo. Prva se je kar prijela in mi prišla v navado. Vsako jutro in vsak večer. Pozimi uporabljam konkretnejše različice, saj je moja koža res suha. Rutina nanosa losjona za telo po tuširanju, se je prijela le za nekaj časa. Zadnje tedne sem sicer bolj pridna, mi pa na vsake toliko uide. Debata o kremah za roke pa je tako obsežna, da jo težko spravim v par stavkov. Recimo samo, da stanje do lanskega leta ni bilo kritično, to zimo pa sem porabila kar dve tubi. 

OBRVI IN LAK ZA LASE

Kolegica Nika mi je nekoč na kavi dejala, da četudi ne gre ven z obrazom polnim ličil, poskrbi vsaj za obrvi. Njen trik, da obrvi obstojijo na mestu tako kot morajo je lak za lase. Na krtačko za obrvi nanese tanek sloj laka za lase in na hitro potegne čez obrv. To sem potem seveda takoj preizkusila in zdaj to redno prakticiram. V izogib delanju belih grudic, mora biti sloj laka res tanek. To je definitivno bolj efektivna tehnika kot katerikoli brow gel, ki sem ga poskusila do sedaj.

MICELARNO DOL Z OBRAZA

O tem, da moramo micelarno vodico z obraza sprati z vodo, sem govorila že v svoji prvi Fem kolumni. To je bil nasvet, oziroma lekcija, vizažistke Nine. Zaradi strahu pred zapacano kožo, mi je prišlo lepo v navado. Spiranje micelarne vodice zdaj pridno prakticiram in glede tega res nikoli več nisem lena.

UMIVANJE OBRAZA PO ŠPORTU

Po športu si najprej umijem obraz. Še posebej po tenisu. Še ekstra posebej če tenis igrate na oranžnem tenisitu, saj se na znoj prilepijo tudi drobci peska. Vem, da je ta točka za nekatere samoumevna, ampak poznam ljudi, ki tega ne prakticirajo. In ja, velja tudi za fante! Če nimam na voljo micelarne vodice, obraz pošteno obrišem z brisačo namočeno v vodo ali pa sperem kar pod tušem. Poleg tega, da se preznojena počutim umazano in lepljivo, je dokazano tudi, da znoj, ki stoji na koži predolgo, povzroča mozoljčke.

BALZAM ZA BRITJE

Balzam za lase je pri britju nog lahko vaš najboljši prijatelj! Ne spomnim se točno, kje sem to pobrala. Pred britjem ga nanesem na noge, vmasiram, ter pustim kakšno minuto – enako kot bi to naredila na laseh. Zmehča dlačice, poleg tega pa britvica lepše drsi in zaradi drseče površine ne draži kože.

KREMA OD BRADAVIC GOR

Pred kratkim sem gledala Instagram story-je Jonathana Van Nessa, ko je govoril o maskah za obraz. “Vaš obraz se začne pri prsnih bradavicah!”, je rekel. Ja vem, sliši se čudno. Ampak tudi sama pogosto pozabim na vrat in dekolte, ki pa sta ponavadi prav tako izpostavljena kot obraz. Kremo, masko in druge produkte je fino nanesti tudi na te predele. Na stara leta si bomo hvaležne!

- Maja Podojsteršek

RAZISKUJ NAPREJ