SLOVO OD ZIMSKIH ROKMedtem ko se ves svet ukvarja s pomlajevanjem obraza, pa drugi deli telesa dostikrat ostanejo pozabljeni. Uboge ročice naprimer. Pozabljamo tudi na dejstvo, da človekovo resnično starost izdajo prav roke. A pustimo zdaj te gube, bomo enkrat drugič o njih. Trenutni predmet zanimanja je le: "kako rešiti roke pred nemilostjo zime"? Suha in razpokana koža, ki ne pride k sebi, je problem s katerim se soočamo vsi. Potem je tu obnohtna kožica, ki izgleda kot krep papir in, da o posledično groznih nohtih sploh ne govorimo. Res je, da se roke večino časa (hvala bogu) skrivajo pod rokavicami, a jih v notranjih prostorih ravno ne moremo nositi. Razen če ste Karl Lagerfeld. 

Pomembno je, da smo z rokami isto nežni kot z obrazom. To pomeni, da jih ne peremo z agresivnimi mili in ne izpostavljamo potencialno nevarnim okoliščinam. Beri: ko pucate wc, si nadenite rokavice. Če tudi uporabljate Frosch čistila. Nekaterim je to samoumevno, drugim- meni, ne. Ne morete pričakovati od mene, da bom kupila gumjaste rokavice, če sem pa ves denar zapravila za drage kreme... Skratka. Rokavice so definitivno super pogruntavščina. Super fina so tudi običajna trda mila. Nagibajte se k varijantam, ki imajo na deklaracijskem listku glicerin in podobne vlažilce, saj se boste s tem izognili občutku izsušenih rok. Glicerin je namreč humektant, ki nase veže vodo in ga ponavadi najdete v vlažilnih kremah. Trdo milo Alverde je naprimer kul izbira. Najdete ga v vseh DM drogerijah in stane okoli 75 centov. Kupite kar tri. Še za mamo in kolegico. Ko ste že v drogeriji, kupite še par bombažnih rokavičk. Vam bom kasneje razložila zakaj...

Lahko rečem, da se smatram za eksperta v kremah za roke, saj na mesec sigurno porabim eno tubo. Valjajo se mi po torbicah, pisalni mizi, poleg postelje, na pultu v kuhinji in seveda v kopalnici. Ponavadi imam na zalogi vsaj dve, da ob morebitni izgubi ene, ne padem v preveliko paniko. Če bi me vprašali, kaj bi vzela s sabo na samotni otok, bi bil odgovor sigurno naslednji: "kremo za sončenje, kremo za roke in labelo". Brez teh treh stvari, me lahko kar takojci vržete v morje. Avene Cold Cream je zadnje čase moja najljubša “dnevna” krema za roke. Izpolne vse moje zahteve... Super vlažilna, ne pušča mastnega občutka in je brez intenzivnega vonja. Vonj v bistvu kar hitro izzveni, kar je ponovno plus, saj ne prenesem krem z vonjem čigumija ipd. Na koži pusti nekakšen film, rahlo satenast bi lahko rekla. Še posebej fajn je, če jo nanesete na vlažne roke, saj pomaga zadržati vodo v koži. 

Zadnja in najpomembnejša pa je krema Dr. August Wolff Linola Urea. Vzamite kemik, zapišite, zapomnite, "copy- pasteajte", karkoli! Ta krema je od boga poslana! Skrivnost je namreč v tem, da vsebuje ogromno količino sečnine (urea)- pridelane v laboratoriju, ne na wc-ju. Nanešena na kožo, kaj hitro prodre v roženo plast, kjer se zlahka absorbira in zadržuje vodo. S tem poveča sposobnost kože, da sama zadrži vlago in se rehidrira. Topičen nanos sečnine poveča tudi tvorbo filagrina, vitalne beljakovine, ki ohranja vse v ravnovesju. Urea prav tako pomaga pri grajenju obrambnega mehanizma vaše kože in ustvari lipidno pregrado. Linola Urea kremo je najbolje nanašati pred spanjem, saj je sama po sebi precej mastna. Nanesite v debelem sloju, še posebej okoli nohtov. Tukaj pridejo na vrsto bombažne rokavičke, ki so v tem postopku vitalnega pomena, saj se koža v njih lepo potensta. Vaša obnohtna kožica bo zjutraj kot tale zgoraj na fotki. Brez heca. Lahko kar pričnete s klicanjem modeling agencij in v svoj CV dodate kategorijo "hand model". Pri vsem tem pa obstaja en mini, mali, majceni "catch"... Kremo se pri nas dobi samo na recept. A nič ne de! Ne obupajte! Pojdite v Mercator po 200g Barkafeja in eno Milko, ter nesite vse skupaj svojemu osebnemu zdravniku, s pripisom: "Eno Linola Ureo prosim. Moje življenje zavisi od nje!" To je preverjena tehnika, khm. 

- Ines Šercelj

 

Fotografija zgoraj je last Gelcream.co.
RAZISKUJ NAPREJ