SILVIJA JERMAN, LASTNICA SISI BRENDA

"Trenutno imam obdobje v življenju, ko se fokusiram le na to da obstajam. Ne čutim potrebe, da bi morala nujno nekaj naredit. Trdno sem prepričana v to, da se lepota začne v srcu. Pa naj bo še tako klišejsko. Prepričana sem tudi, da se ljubezen, katero gojimo do sebe, kaže navzven. Ko se vzljubiš, se zmehčaš. Tvoj karakter in tvoje poteze obraza se zmehčajo. Če vzamem za primer sebe, lahko rečem, da se je proces popravljanja kože pri meni začel v trenutku, ko sem se začela imet res rada. Hkrati se zavedam, da to ni enostaven proces. Eno so besede, drugo pa je, ko želiš te besede pretvorit v dejanja. Pa da ne pozabim na stres... Oh, stres se na koži res pozna! 


Nakupovanje kozmetike mi je v bistvu nočna mora. Za kupovanje čevljev sem ekspert, za kozmetiko pa žal ne. Ne znajdem se, res ne. Zato se vedno obkrožim z ljudmi, katerim zaupam in o teh stvareh vedo več od mene. 
Vsak večer si kožo temeljito sčistim. Všeč mi je Perricone MD Nutritive Cleanser, katerega si nanesem najprej in nato naknadno odstranim ostanke maskare. Nekoč mi je nekdo rekel, da je toner tako obvezen kot nogavice v čevljih in ga od takrat naprej uporabljam obvezno po vsakem čiščenju. Firming Facial Toner od Perricone MD imam trenutno v rotaciji. Večerni ritual končam z Elastin Refirming nočno kremo od Natura Bisse.
Vlažilne kreme za obraz menjam glede na letni čas. Pudra načeloma ne uporabljam, zato so mi obarvane kreme super. Pozimi imam na zalogi The Cure Sheer Cream, ki je v bazi malce bolj oljnata in idealna za Amsterdamske vetrovne zime. Poleti uporabljam njihovo lažjo različico, ki olja ne vsebuje. Natura Bisse sicer niso ravno najcenejši produkti, a so vredni svojega denarja. Poskusila sem tudi cenejše različice, ki pa na žalost niso prišle niti blizu. 
Enkrat na teden si delam piling. Včasih tudi dvakrat. Odvisno od tega če se spomnem in od tega ali sem sploh doma. Moje življenje je trenutno precej hektično namreč. Malo sem tu, malo sem tam. Vedno sem mislila, da je učinkovit piling- grob piling. Čez čas so me podučili, da so kemični pilingi veliko bolj nežni, a hkrati učinkoviti. Trenutno najljubši mi je Natura Bisse- Stabilizing Cleansing Mask. Kombiniram ga z Diamont White Glowing Mask istega branda. Uuu, pa C+C Vitamin Souffle Mask. Načeloma mi je vitamin C super, a se ga v zimskih časih zaradi intenzivnosti izogibam. Nekako mi ne sede. Rada kombiniram in testiram različne produkte. Na srečo si to lahko privoščim, saj moja koža ni občutljiva. Med vlažilnimi maskami pa je Diamond Extreme mask od Natura Bisse trenutno moja najljubša. Kombiniram jo s kremo iz iste linije. 
Gub okoli oči nimam dosti. Zahvala gre delno moji mami, delno pa moji obsedenosti s kremami za oči. Nisem poročena z nobeno, trenutno mi je zelo fajn Natura Bisse Contour Cream. Razlika med tem ali jo uporabljam ali ne, je res očitna. To sem prvič opazila na morju, kjer ponavadi nimam toliko produktov. Uf, pa na slikah izpred desetih let tudi. Ne morem vrjet, da je bila moja koža takrat v slabšem stanju kot zdaj. Pa smo spet pri ljubezni do samega sebe. Zdaj si vzamem čas. Pri pedesetih bom kot roža!
Rada se staram, super je. Moje gubice jemljem kot del moje duše, ki se kaže navzven. Všeč mi je, da nisem obsedena z lovlenjem mladosti skozi plastične operacije. Ne me narobe razumet. Nič nimam proti temu, ampak vse v mejah normale. Všeč so mi manjši popravki, ki potez obraza ne spreminjajo.  
Kozmetičarke, kateri bi ji zaupala, v Amsterdamu enostavno še nisem našla. Ponudba je namreč tako ogromna, da je človek čisto zmeden. To me vedno vrže iz tira in potem obupam nad iskanje. Doma sem vedno hodila k Jani (Lieber). Ona je bila tista, ki mi je svetovala, naj kozmetiko menjam in ne ostajam pri stalno pri istih zadevah. 


Priznam da Aesop kupujem zaradi pakiranja, noro mi je všeč ta brand. Tako pač je, ne morem si pomagat. Od njih kupujem kremo za roke in telo, tisto z vonjem po popru. Všeč mi je, ker je porabim res malo in nimam občutka, da bi moja koža postala odvisna. Sovražim ta občutek odvisnosti, zato sem tudi prenehala z uporabo losjona za telo. Zdaj ga uporabljam le na res suhih predelih telesa, oziroma v obdobjih, ko se moja koža lupi. Pred kratkim sem prišla z Balija in mi je ta losijon rešil kožo. Dobesedno. Olje za telo pa običajno uporabljam le ko se želim malo pocrkljat. Nikakor ne smem pozabit na Clarinsov deodorant, ki res zdrži skozi vse.
Obsedena sem s parfumi Maison Margiela iz Replica linije. Obsedena! Ne znam se zadržat, kar zbiram jih. 


Makeupa načeloma nisem nikoli dosti uporabljala. Veliko pozornosti namenim obrvem. Enkrat na mesec si jih grem obvezno uredit, saj so res močne. Oni mi jih tudi pobarvajo, potem pa jih med obiski le vzdržujem s svinčnikom za obrvi. 
Pred kratkim sem začela eksperimentirat s senčili za oči, ker mi je všeč da dodam malo globine. MAC senčke v pudrasto-sivih odtenkih so mi trenutno super. Pa Bobbi Brown blush za lica. Čisto malo, za barvo. Glede maskar ostajam pri Chanelu in Diorju. Ni ga čez Diorshow Black Out. Zadnje čase prvič v življenju razmišljam tudi o nakupu kodralnika za trepalnice. Opazila sem, da ga uporablja moja tamala in se mi zdi, da bi tudi jaz potrebovala lifting mojih dolgih in ravnih trepalnic. Na dnevni bazi uporabljam tudi Perricone MD highliter in blush, ki se zlijejo s kožo in se prilagajajo obdobju in stanju kože. Vem hecno, ampak včasih je učinek rdečila rahlo močnejši, drugič pa zelo neopazen. 


Trenutno imam v kopalnici Kevin Murphy Angel Wash. Izdelke za lase sem vedno kupovala v salonih. Trgovinski mi nikoli niso dali tako dobrega rezultata. Res je da so salonski dražji, ampak jih porabim veliko manj. In ko smo že pri šamponih, suh šampon je nekaj brez česa mi živeti ni. Pet dni brez pranja glave = pet dni brez problema. Pa še dobro izgleda, ker doda volumen. Mimogrede, bodite srečne za frizerje v sloveniji, saj so tukaj grozni. Nihče mi ne zna naredit lepe blond barve, zato pač hodim k frizerju, ko sem v sloveniji."

Silvijo lahko najdete na www.sisishop.eu.


RAZISKUJ NAPREJ