POCENSKIH PETNi vsa dobra kozmetika noro draga in obratno- ni vsa draga kozmetika dobra. Zanimivi in efektivni produkti se najdejo tudi v sekciji "pod 10 €", pa ni rečeno, da so zato slabše kvalitete. Gre za to, da so nekatere sestavine enostavno cenejše za pridobivanje od drugih, velika kozmetična podjetja pa jih zaradi naročanja ogromnih količin dobijo še toliko ceneje. Simpl. V tej sekciji seveda ne boste nikoli našli izvlečka divjega orehovca iz amazonskega pragozda (ne guglajte, sestavina je izmišljena), ki bo poskrbel za totalno transformacijo vaše kože. Našli pa boste bazične vlažilne kremice, čistilce in podobno.

 

Neutrogena Deep moisture Body Lotion- za občutljivo kožo

Brez nepotrebnih parfumov in drugih sestavin, ki potencialno dražijo kožo. Prvih osem sestavin v tem losijonu spada v družino hardcore okluzivov, humektantov in emolientov. Z drugimi besedami, v kožo vlečejo vlago, jo mehčajo in preprečujejo, da bi vlaga iz nje izhlapela. Zaključen krog, ki da temu losijonu price- performance oceno: odlično! Neutrogena pač zna navlažiti kožo, ni kaj. Btw, tudi njihove kreme za roke niso švoh!

 

Garnier Micellar Cleansing Water- za občutljivo kožo

Glede na vse hvale, ki so prišle tudi iz vaše strani draga #femilija, smo ga morale stestirati tudi na lastni koži. Pun inteded. Z velikim nasmeškom na obrazu lahko potrdimo, da so vse govorice resnične! Garnierjeva micelarna je zelo dober približek kultne Bioderma Sensibio. Je brez parfuma, ne draži oči in efektivno odstrani ves makeup. Kljub temu, da na koži ne pusti nikakšnega filma in, da na embalaži piše "brez izpiranja", priporočamo izpiranje z vodo. Flaška morda ni tako lepa kot Biodermina, a je definitivno vredna nakupa. Sedi, 5.

 

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Imate probleme s suho ali dehidrirano kožo? Odgovor je hialuronska kislina. Uporabljate AHA/BHA kisline in potrebujete nekaj, da skulira kožo? Hialuronska kislina. Vam tašča na družinskih kosilih tako najeda, da so se vam od mrščenja začele delati gubice? Hialuronska kislina bo tudi te težave naredila manjše. In za takšno ceno, kot jo ponuja The Ordinary, kupite tri in eno podarite svoji tašči. Mogoče se bo tako malo omehčala... Njena koža in njeno srce.

 

Afrodita Why Mask Extreme Hydration

Znamka, ki je med mlajšo generacijo dobila precej negativnih konotacij. Morda zaradi zastarele embalaže ali pa zaradi tega, ker domačega nikoli ne cenimo. Kakorkoli že, tale maska gladko kosa s precej dražjimi produkti. Izjemen nabor vlažilnih in pomirjevalnih sestavin, brez nepotrebnega parafina in silikona, ki znata povzročati mozoljaste težave. Koža je po uporabi hkrati ekstremno navažena in presenetljivo napeta. Ta produkt je na meji magičnega. Brez heca! Če se vam po žepu valja evro in pol, si kupite tole masko. Fem garantira, da vam ne bo žal!

 

L'Oreal Elseve Low Shampoo

Največja prednost tega "šampona" je njegova 3v1 funkcija, ki je tokrat celo resnična. Šampon, balzam in maska v enem. Dodatnega balzama tako ne potrebujete. Posebej fajn za suhe, barvane, skodrane in poškodovane lase. Po uporabi so mehki kot puter! Pozitivno je tudi to, da ne vsebuje SLS-a. Sodium lauryl sulfate je namreč dokazan iritant, ki se v obliki čistilnega sredstva nahaja v mnogih šamponih. A ne zamenjujte ga za sodium laureth sulfate, katerega ponavadi pridobivajo iz kokosa in je popolnoma okej.

 

RAZISKUJ NAPREJ