OBSEDENE Z: GLOSSIER BOY BROW

Ne spomnim se točno kdaj, a nekje v obdobju mladostništva, je prišel na plano babičin nasvet o urejenih obrveh. Klišejsko ali ne, babice vedo najbolje. S tem nasvetom se je začela moja pot do krasnih, urejenih obrvi- vsaj v moji glavi, če ne drugje... Tako kot vsaka ultra pametna mladostnica, katera zase misli, da je najmanj Pat McGrath, sem tudi sama pogumno poprijela za pinceto in pričela s košnjo. V tistem momentu se mi je to zdelo veliko bolj smotrno, kot pa obisk kozmetičarke. Kaj pa je lahko tako zelo kompliciranega glede puljenja obrvi?! Primeš, stisneš, spuliš. Aka veni, vidi, vici. V mojem primeru; NON VICI! Na tej točki lahko mirno povem, da bi bilo bolje poslušati nekoga, ki je to napako že naredil (<-- vstavi čemernega emojija). Moje krasne bujne obrvi so tako dobile transformacijo iz Brooke Shields v Plavi laguni, do Marlene Dietrich v vseh obdobjih. Kljub dobro namernim in vzpodbudnim komentarjem (škoda je bila takrat še v fazi popravljivega), naj si preveč populjene obrvi le pustim rasti in obiščem strokovnjake, sem si jih še naprej vestno oblikovala sama. To je bila takrat očitno edina stvar, kateri sem bila zares predana.

 

"5 let in 500 porablejnih stekleničk ricinusivega olja kasneje*, je stanje danes še vedno nespremenjeno."

 

Prevrtimo kakšno desetletje naprej in moje obrvi so še vedno izredno tanke. Zdaj je škoda že zdavnaj prešla obdobje popravljivega. Želja po polnih obrveh pa je zahvaljujoč Cari Delevingne & Co. postajala vse večja. Zato se nekega dne odločim, da je čas za obisk strokovnjaka. Globoko v sebi sem močno upala na čudež, kateri se seveda ni nikoli zgodil. Namesto tega sem dobila obris obrvi/načrt, kako bi le te morale izgledat in nasvet, naj jih pustim popolnoma pri miru. 5 let in 500 porablejnih stekleničk ricinusivega olja kasneje*, je stanje danes še vedno nespremenjeno. Naj poudarim, da sem bila v vsem tem času zelo pridna punca in si nisem spulila prav nobene obrvi! Razen kakšne, ki je reees zašla s poti. A kljub vsemu vloženemu trudu, Marlenke ostajajo Marlenke.

 

"Pomada bogov, skrivnost Kleopatrine lepote- Glossier Boy Brow."

 

In tako se je začel lov na kozmetične in make-up pripomočke, ki bi vsaj za kanec izboljšali videz mojih obrvi. Po nekaj letih raziskovanja in preizkušanja sem končno naletela na produkt, ki je vreden leta čez ocean! Pomada bogov, skrivnost Kleopatrine lepote- Glossier Boy Brow.
Glossier je ameriška znamka kozmetike, katera temelji na vrhunskih produktih po dostopnih cenah in igrivi celostni podobi, s katero želijo nagovorit predvsem mlajšo generacijo, ki se več ne poistoveti z velikimi, že uveljavljenimim kozmetičnimi hišami. Znamka je lani prvič prestopila meje amerike (trenutno dostopna tudi v UK), vendar je za enkrat žal še vedno nedostopna Sloveniji. A več kot vredna truda in utrujanja prijateljem/sorodnikom/znancem, ki prebivajo ali potujejo v ZDA. Njihov “bestseller” je ravno Boy Brow. Nekaj med maskaro in pomado za obrvi. Nekaj med zemljo in nebesi. Opis na njihovi strani pravi, da so pri razvijanju tega produkta upoštevali vse potrebe obrvi in jih združili v eno. Kremna formula obrvi uredi, zapolni praznino in jim doda volumen. Naj izdamo, da je v uredništvu Fem, Boy Brow sveti gral produktov, saj izpolne vse obljube in pričakovanja! Na voljo v štirih različnih barvnih odtenkih, od prozornega do črnega, odvisno od vaše želje po barvni intenziteti. Majhna ščetka ga naredi res simpl za uporabo, tudi za tiste, z isto usodo obrvi kot je moja. Pomada drži obrvi na mestu od jutra do večera in če je potrebno tudi dlje.
Ljubezenska zgodba z Glossier se je torej začela z Boy Brow in prešla v razsežnosti, katere razložim ob naslednji priložnosti. Do takrat pa se le spomnite name, če vas pot zanese čez lužo.

- Mateja Škraba

 

*Ricinusovo olje je z 89,5% ricinoleinske kisline bogat vir omega 9 maščob, katere delujejo protivnetno, antibakterijsko in antioksidacijsko. Raziskav, ki bi potrdile pozitiven vpliv na rast dlak žal še ni, vendar mnoge pričajo o tem, da je ricinusovo olje lahko dobra preventiva.
Vnetje lasišča omejuje pretok krvi v lasni mešiček in zmanjša količino potrebnih hranil. Poleg tega je vnetje lahko neposreden vzrok za izpadanje las, še posebej za tiste z alopecijo. Dokazano je bilo, da ima ricinoleinska kislina protivnetne učinke, podobno kot kapsaicin, vendar brez povečanja krvnega pretoka na uporabljenem področju, katero lahko povzroči draženje.
Poleg tega lahko antibakterijske sposobnosti ricinoleinske kisline, katere se borijo proti glivičnim ali drugim bakterijskim okužbam, pomagajo ljudem, ki trpijo zaradi izpadanja las.Uporaba ricinusovega olja lahko zdravi okužbo in zagotovi, da lasni folikli ostanejo čisti, zdravi in brez okužbe.
In kot da vnetje in okužbe že niso dovolj, so tu še prosti radikali, ki prispevajo k redčenju in izgubi las. Spodobnost ricinoleinske kisline je, da poišče proste radikale in jih nevtralizira, ter s tem prekine reakcijo v telesu, ki vpliva na poškodbo celic. Zato je ricinusovo olje super kot preventivna, anti-age, nočna nega kože (wink-wink).  

 

 


RAZISKUJ NAPREJ