KOŽNI MAČEKSuha usta, boleča glava, slab želodec... Vse prej kot dobro jutro. Govorimo o problematiki, ki se dotika velike večine prebivalstva in je v prazničnem času še posebej popularna. To je maček! Nekosmata in figurativna oblika izraza, da smo si na jasnem. Fraza najde svoj izvor v podobnosti človeškega obnašanja z mačjim- domnevamo. Dan po pretiranem veseljačenju namreč veliko spimo, smo sitni in imamo radi mir. Najboljši recept proti mačku je seveda abstinenca. Ne boste verjeli, res deluje! A tu se nismo zbrali zato, da bi vam pridigali o slabostih uživanja alkohola, temveč pomagali olajšati simptome mačka, ki se kažejo na koži. Vsakomur se je namreč že zgodilo, da se je "after work" pijačka končala ob tequilah, naslednji dan, pa je bilo treba ob devetih na sestanek. 

 

DAN PREJ

V primeru, da je konzumacija alkohola planirana, se priprave začnejo že dan pred mačkom. Predhodna hidracija telesa je nujna. Pijte vodo, veliko nje. Preden zvrnete prvi kozarček, pojejte nekaj koristnega. Vendar to, kot izkušeni veterani, najbrš že veste. Preskočimo torej na informativnejše stvari, kot je naprimer eksfoliacija obraza. Na dan mačka ste najbrš že opazili, da je vaša koža siva in pusta, kar je med drugim tudi posledica nabiranja odmrle kože. Zato si pred makeup transformacijo v disko divo naredite piling. Če vam ustrezajo kemični, potem posezite po kemičnem. Če ne, uporabite mehanskega. Mokra brisačka bo dober začetek. Tekom večera se držite alkohola, ki vsebuje čim manj sladkorja. Vodka- soda je ena izmed boljših izbir. Sladkor je namreč eden izmed glavnih krivcev za zabuhlost. Če ste nagnjeni k rdečici ali imate rosaceo, se odmaknite stran od vina, ker stanje le poslabša. In ne pozbite na vodo no! Pomaga strašansko. Najbolje je, da ob vsakem kozarcu alkohola, prosite še za kozarec vode. Tako ga boste imeli stalno pred nosom in se mu bo toliko težje izogniti. Ko pridete domov si zapomnite dve stvari: makeup mora dol, hidratantna krema gor! Ker vemo, da se z overnight masko najbrš ne boste mučili, vam priporočamo nakup Weleda Skin Food, ki služi na podoben način. Namažete malo bolj na debelo in padete v komo. Na hrbet, če gre.    

 

MAČEK DAN

Dobro jutrooo! Tapametni, ste si pred spanjem ob posteljo postavili kozarec z vodo, ki vam bo v tem momentu prišel krvavo prav. Vsi ostali pa kar lepo pokonci in do kopalnice. Medtem ko v glavi preklinjate tisto zadnjo popito vodko (glavni krivec za vašega mačka kakopak) in kontemplirate o smislu življenja, ter transplantaciji jeter; s prosto roko pograbite čistilec obraza. Prejšnji večer se vam je morda zdelo, da ste odstranili ves makeup, a razmazana maskara pod očmi pove svoje. Vaša koža je v tem trenutku pordela, zabuhla in vsesplošno uboga. Zato postopajte nežno. Uporabite najnežnejše čistilo pri roki. Ne drgnite, ne delajte pilinga. Nato začnite na vlažno kožo nanašati serume. Današnji cilj je vlaženje! The more the better. Hialuronska kislina je super. Vlažilne in pomirjujoče sheet maske so še bolj super, posebno če jih dan prej pametno shranite v hladilnik. Če imate pri roki ohlajen face roller, ga začnite rolat kar preko maske. To bo spodbudilo cirkulacijo in pomagalo pri drenaži obraza. Na ta način, se bo tudi serum iz maske bolje vpil. Ko boste z masko končali, nanesite vlažilno kremo. Fino je, da jo nanesete v večji količini kot ponavadi in obraz pregnetete še z rokami. Ne pozabite na kremo za oči! Glede na stanje, jo brez dvoma potrebujete. Načeloma bo vsaka krema ali serum boljša kot nič. A če ste pripravljeni iti korak dlje, posezite po kremi namenjeni prav temu predelu. Kofein je super proti zabuhlosti. Seveda pa lahko uporabite tudi hialuronsko kislino, katero ste nanašali že prej. Prav vam bo prišla tudi gel maska za oči. Vredna svojih dveh evrov. Dobite jo v Mullerju in podobnih drogerijah. Spomnite se le, da jo dan prej vržete v hladilnik. Čez dan popijte čimveč vode in nahranite svoje telo z elektroliti. Kokosova voda je v tem primeru boljša izbira kot Gatorade, saj jasno vsebuje manj sladkorja in manj umetnih snovi. Tudi kombucha je super za vzpostavitev ravnovesja v želodcu. Malo zdravih bakterij vam ne bo škodilo. Na koncu dneva v banjo stresite Kneippovo sol, nanesite vlažilno masko za obraz in si čestitajte, da ste preživeli.

p.s. Obstaja tudi enostavnejša rešitev... Lahko si naročite pico in se cel dan izogibajte ogledal. Deluje 100%.

 


RAZISKUJ NAPREJ