KARIN VELIKONJA"Lahko bi rekla, da sem zelo trmasta in zagnana. Ko se nečesa lotim, vložim v to vso svojo energijo, saj želim, da je perfektno. Včasih sem trenirala balet in orientalske plese, kasneje sem začela še z Zumbo, katero sem na koncu tudi poučevala. V tečaju sem imela 80 ljudi, treninge pa tudi do dvakrat na dan in če želiš, da ti ljudje sledijo, moraš dati od sebe 150%, ne samo 100. To je bilo na prehodu iz srednje šole na faks. Zaradi vpliva staršev, oba sta pravnika, sem se kljub njunem nasprotovanju odločila za študij prava. Hotela sem le nekam, kjer ni matematike. Na polovici sem ugotovila, da to definitivno ni zame. Pravo je zahtevno in vzame celega človeka, jaz pa sem imela poleg tega še ogromno drugih obveznosti in kaj kmalu je nastal kaos. V začetku svojih dvajsetih sem tako soočala z izgorelostjo. Začeli so se problemi s policističnimi jajčniki, ščitnico in s težo, na koži so se mi začeli pojavljati mozolji, katerih prej nisem imela, ni da ni skratka. Vedela sem, da se z mano nekaj dogaja, a nisem vedela kaj točno. Obiski zdravnikov so prinesli le več in več tablet, katerih nisem želela jesti, zato sem se obrnila na alternativo. Tako sem prišla do obrazne joge na katero sva začele hoditi obe z mamo. Pri sebi sem začela čutiti spremembo v počutju, pri mami pa so se začele kazati tudi spremembe na obrazu, predvsem v tonusu in posledično na koži. Povezava mišic z žlezami na obrazu in splošnim počutjem se mi je zdela povsem logična. In bolj kot sem videla, da pomaga meni, večjo željo sem imela to predstaviti tudi drugim. Lotila sem se pridobivanja licenc v Sloveniji, odšla na šolanje v Ameriko in nazadnje v Italijo, kjer sem preučevala kitajsko medicino, ter diagnostiko obraza. Od prvih korakov samostojnega poučevanja obrazne joge je zdaj že 6 let. To je moj svet, moje trenutno poslanstvo, ki ga želim predstavit širnem svetu. Zato sem se pred dobrim letom in pol lotila online tečaja obrazne joge. Od takrat naprej se mi je življenje popolnoma spremenilo. Tako fascinantno je, da lahko sedim pri sebi doma in pomagam ljudem, ki so oddaljeni več tisoč kilometrov. Povrhu vsega pa od njih prejmem še zahvale o tem kako jim obrazna joga pomaga. To je meni največje darilo!

V eri botoksa in polnil želim ljudem predstaviti alternativo- drugačen pogled na lepoto. Sama sem vedno želela biti naravna. Hitrih kozmetičnih popravkov se ne bi nikoli lotila. To miselnost sem podedovala po svoji mami. Ona je vedno pazila na to kaj jemo in kako živimo. Nasplošno so jo zanimale alternativne oblike življenja. Hvaležna sem, da mi je to predstavila, saj si drugačnega življenja ne predstavljam. Hitri popravki in diete niso odgovor. Zdrava hrana in skrb zase pripeljeta do želenih rezultatov- sprememba v načinu življenja. Potrebno je spremeniti le način razmišljanja, kar je istočasno lahko in težko. Skrb za kožo in splošen izgled zato jemljem celostno. Kozmetika je super in definitivno pomaga, a potrebno je začeti pri tem kaj vnašamo v telo in kako z njim ravnamo. Najprej hrana, nato vadba in na koncu stvari, ki jih nanašamo eksterno. Zjutraj si tako vedno vzamem čas, da dan začnem s toplo vodo in limono, v katero namešam kar moje telo najbolj potrebuje v tistem trenutku. V mojem naboru suplementov so ponavadi MSM, hidrokolagen, organski silicij, magnezij, omega 3 in probiotiki. Jemljem jih seveda po potrebi in pazim kje jih kupim. Pojem ogromno zelenjave in sadja, se izogibam mlečnim izdelkom, glutenu in sladkorju, a nisem grozno striktna do sebe. Poslušam svoje telo in mu sledim.
Obrazna joga poskrbi za polnost in čvrstost kože, ter posledično pripelje do tega, da koža sije. Z leti se mišice namreč krčijo, koža postaja ohlapnejša, izgubljamo kostno maso, joga pa nam pomaga te procese ustaviti. A isto kot pri telesni vadbi, je pomembno kako se stvari lotite. Rada bi opozorila na to, da niso vsi youtube tutoriali okej in lahko pripeljejo do obratnih rezultatov od želenega. Nekateri so s promoviranjem vaj, ki gubajo kožo, res nesmiselni. Poiščite certificiranega inštruktorja, ki vam ustreza in pojdite skozi tečaj. Ta način je najbolj učinkovit in varen.  

Moj jutranji ritual se začne z meditacijo in obrazno jogo, med tem ko pijem kavo ali matcho. To je meni res najlepši začetek dneva. S skincare rutino začnem šele ko je koža prekrvavljena in voljna. Takrat se produkti res dobro vpijejo. Na mojo suho kožo zjutraj nanašam hialuron od The Ordinary in Skinfinity kremo, ki prav tako vsebuje hialuron. Pazim, da jo vedno vlažim, zato mi je všeč tudi Caudalie Grape Water, katero lahko nanašam preko dneva. Začela sem uporabljati tudi The Ordinary retinoid, a v mali količini le kot preventivo. V zadnjem času sem pometala stran ves obstoječ makeup in ga zamenjala z naravnim. Še posebno sem zadovoljna z maskaro 100% Pure iz Or-ce. Nanesem kar tri plasti, saj imam rada ogromne trepalnice. Pred tem sem imela kultno Better Than Sex, katere nisem menjala pet let. Naravna kozmetika za enkrat še res ni ista kot sintetična, ampak si to vzamem v zakup. Všeč so mi tudi 100% Pure šminke, ki mi ustnice res dobro navlažijo, njihove barve pa pridejo iz jagodičevja, ne hroščev. Njihov primer z reservatrolom in kremica za okoli oči s kofeinom sta tudi kul. Kožo imam rada svežo in sijočo. "The glowier the better", pravim. Zato komaj čakam na poletje, ko bo na moji koži lahko samo ena lahka kremica. Uporabljam veliko doma narejene kozmetike, saj imamo v hiši laboratorij. S tem se ukvarja moja mama, ki uporablja le svoje kremice. Delamo tudi svoj serum z vitaminom C, katerega ponavadi nanesem na obraz zvečer, ko uporabljam gua- sha.
Glede produktov za nego las in telesa sem bolj skopa. Balzama za lase naprimer sploh ne uporabljam, le Radiko šampon in Ouai Wave sprej. Las niti ne češem. Sem ter tja si naredim masko iz ricinusovega in kokosovega olja, v katero vmešam malo medu in jajce. Pustim dve uri in sperem. Ricinusovo olje nanašam tudi na obrvi in trepalnice, saj naj bi stimuliralo rast. Za telo uporabljam doma narejeno maslo in ko želim malo ekstra leska, Charlotte Tilbury Supermodel Body highligter.

Sproščam se najraje v banji z epsom solmi, ki so polne magnezija. Telesu pomagajo pri čiščenju toksinov in sproščanju mišic. Poleg ponavadi vzamem tudi kakšno dobro knjigo. Ogromno berem. Dve izmed ljubših knjig trenutno sta mi Transurfing realnosti od Vadim Zelanda in Placebo ste vi od Joe Dispenza. Ko grem v savno se lotim tudi suhega ščetkanja telesa, ki je super za limfo, s katero imam rahle težave. Iz istega razloga hodim tudi na LPG.  Za limfo obraza pa seveda poskrbim z obrazno jogo. Kaj naj rečem, res sem navdušena in stojim za tem kar delam, saj mi prinaša veselje in je hkrati tudi moj način sproščanja."

- Karin Velikonja za Fem

RAZISKUJ NAPREJ