IZ POLETJA V JESENMenjavanje letnih časov ne vpliva le na naše razpoloženje, temveč tudi na stanje naše kože. Stopnja sebuma se z nihanjem temperatur in zračne vlažnosti namreč spreminja. Jeseni nekateri bijejo bitko z mastnejšo kožo, med tem ko se za druge začenja suho obdobje. Naša naloga je, da s pomočjo kozmetike držimo balans. Ne bojte se, ni potrebe po menjavi celotne kopalnice. S kozmetičnimi preparati je podobno kot z našo garderobo. Potrebno se je prilagajati različnim sezonam. Lahko, da boste v svoji omarici našli nekaj, kar ste čez poletje postavili na stran, za te vremenske razmere bo pa perfektno! 


1. ČIŠČENJE

Prišel je čas, da svojo čistilno peno zamenjate za nekaj bolj kremnega. To vodilo lahko posplošimo kar na nego skozi celo leto. Peneči se čistilci so na žalost dostikrat preveč agresivni in iz kože odstranijo tudi stvari katerih ne bi smeli. Naravno prisotna olja so tam z namenom grajenja bariere, ki ščiti pred zunanjimi vplivi. S preagresivnim umivanjem boste balans kože podrli, kar lahko pripelje do še večjega proizvajanja sebuma. Ali pa do popolnoma izsušene kože. V hladnejših mesecih se zato držite čistilcev v obliki kreme, oziroma mleka. Ti so načeloma nežnejši in bolj hranilni. Izberite takega, ki bo vašo kožo v tem hladnem in vetrovnem vremenu, pomiril. Nuxe Lait Demaquillant Confort je sigurno ena izmed boljših izbir.


2. TONERJI

Sonce, zaščitne in samoporjavitvene kreme so morda razlog zakaj je vaša koža neenakomerna in se grdo vede (#mozolji). Krasni produkti, ki vas lahko rešijo iz te zagate so tonerji z dodatkom AHA ali BHA kislin. Če smo jih poleti pospravili v omaro, je sedaj skrajni čas, da jih privlečemo nazaj na plano. Vsakodnevna uboraba bo poskrbela za nežno eksfoliacijo in kožo pripravila na produkte, ki sledijo. Takšni tonerji so tudi veliko nežnejša varijanta kislinskih pilingov v obliki maske. Dober primer sta recimo REN Ready Steady Glow in Pixi Glow Tonic

 

3. KREME

Iz lažjih losjonov prešaltajte na hranilnejše kreme. Ob prehodu v hladnejše vreme se namreč pogosto dogaja, da se naša koža na mraz pretirano odzove. To pomeni pojav mozoljev, mastnejše ali po drugi strani bolj suhe kože. Z  vračanjem, oziroma dodajanjem vlage, se tej situaciji lahko skoraj popolnoma izognemo. Najbolj fajn so vlažilne kreme z dodatkom antioksidantov, ki bodo pomagali popraviti sončno škodo. Kakšen dodatek hialuronske kisline tudi ne more škoditi. 

 

4. OLJA

Iz perona je odrinil zadnji vlak, ki pelje do dežele čarobnih olj in čas je, da tudi vi hitro skočite v vagon. Staromodno je mišlenje, da olje kožo masti in povzroča akne. Najdemo jih lahko v vseh možnih varijantah, tudi take, ki so namenjeni prav problematični koži. Beri: črna kumina. Obstajajo tudi super olja z dodatkom retinoidov recimo. Izberite olje primerno svojemu tipu kože in ga za dodatno vlaženje nanesite po uporabi kreme. Ali pa kapljico olja zmešajte s svojo najljubšo kremo in nanesite na obraz. Melvitina so super in izbira je ogromna!

 

5. INKORPORIRAJTE NOVE IZDELKE

Jesen je tudi krasen letni čas za uvedbo novih produktov. A kar lepo počasi. Koža potrebuje svoj čas, da se na nove stvari navadi. Svojo rutino lahko popestrite z aktivnimi serumi, ki vsebujejo vitamin C. Za ekstra vlaženje si lahko omislite serum v obliki hialuronske kisline. Ali pa se poigrate z retinoidi. Za takšne dogodivščine so obdobja manj močnega sonca perfektna. Enkrat ali dvakrat na teden kožo nahranite z masko in okoli oči nanesite kremo. Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado je za hladnejša obdobja super! Na koncu ne pozabite na obvezen SPF in balzam za ustnice. Brez dobre preventive, bo vsa kurativa zamanj! 


RAZISKUJ NAPREJ