DOKTORSKA DISERTACIJA OBRVIBleached? OK! Pobrite in narisane? Lahko. Unibrow? Abso-fucking-lutely!! Piše se leto 2019 in vse je dovoljeno. Vse je mogoče in nikogar ne bomo obsojali, kajne? Mogoče lahko čisto malo obsojamo t.i. instagram brows. Trendi pridejo in gredo in pomembno je, da se zavedamo možnosti izbire. Pomemben fact: bolj polne obrvi izgledajo bolj mladostno (antiage tip!).

Z oblačili in ličili je lažje, kaj pa OBRVI?? Ko jih enkrat populimo v 2mm široko linijo visoko nad očmi, lahko samo upamo, da bodo zrasle nazaj v vsem svojem sijaju. Ah ta devetdeseta in vse zvezdnice, ki so nas zapeljale v skušnjavo (ti, ti Drew Barrymore). Mame so nam govorile naj se obrvi ne dotikamo, ker ne bodo zrastle nazaj. One so že vedele, saj so bile obrvi v 70ih tanke. Nekatere ste svoje mame pridno ubogale, druge pa smo si imele namen populiti »le nekaj dlačic«, kar se je zaradi procesa izenačevanja ene in druge končalo z dvema tankima črticama. Fashion! Prekratke, pretanke ampak tako trendy.

Zdaj je, kar je. Meni so na srečo zrasle nazaj. Niso tako WOW kot včasih, a se ne pritožujem. Par let se jih sploh nisem dotikala, z izjemo tistih par dlačic med obrvmi. Potem pa me je nekaj dni pred obiskom Londona pičilo, da moram izgledati, kar se da dobro in odločila sem se, da jih zaupam strokovnjakinji. Dejstvo je, da šablonice za obrvi ne ustrezajo vsem, sploh pa ne meni, ker imam izjemno dolgo obrv. Rezultat: prekratke, preveč oglate in ta “umeten” videz. Mi je bilo tega res treba?! Če ne poskusiš ne veš. Tokrat sem si prisegla, da se mojih obrvi ne bo dotikal prav nihče.

Kmalu so bile nazaj v svojem naravnem bushy stanju. Resnici na ljubo, spodnji del je malo bolj razredčen, a kljub temu še vedno sodijo med bolj košate. Ta videz mi je najbolj všeč. Nekajkrat sem se že igrala z barvanjem (firbec in spet smo tam – če ne poskusiš ne veš), kar na srečo ni imelo tako dramatičnih rezultatov in kmalu sem tudi to opustila. Vsak dan jih počešem z brezbarvnim gelom za obrvi. Delo super opravi tale zadevica, ki stane le nekaj evrov. Počešem jih navzgor, ker mi je všeč ta “undone” videz. Včasih uporabim le spoolie in trdo milo, in takrat vem, da se ne bo premaknila niti ena dlačica, dokler si obraza ne umijem. Ko sem ekstra lena, spoolie samo pošpricam z lakom za lase in tudi na ta način fiksiram obrvi. Načeloma ne uporabljam obarvanih izdelkov, ker imam precej temne obrvi in se mi zdi, da ni potrebno. A včasih jih vseeno želim še dodatno naglasiti - takrat uporabim barven gel BBB London, ki je najboljši. Priporočam ga prav vsem!!

Saj se spomnite moje obljube (dva odstavka višje), da se mojih obrvi ne bo dotikal prav nihče. Zdaj sem malce dodelala izjavo, ki po novem glasi: “Mojih obrvi se ne bo dotikal prav nihče, z izjemo deklet iz Lux Brows”. Čisto po naključju sem spoznala lastnico Petro, ki mi je zagotovila, da bi bile moje obrvi lahko perfect. Ali to pomeni, da sedaj niso? Takoj mi je nekaj kliknilo in kar dolgo časa sem se upirala ideji, da stopim tja in preverim to trditev. Po glavi se mi je podilo ogromno misli. Najbolj strah me je bilo možnosti, da moje obrvi tretje polomije ne bodo preživele. “Aldijana ne igraj se z ognjem!!” sem si rekla. Vsi, ki me poznate veste, da mi firbec (spet) ni dal miru in odločila sem se, da tvegam. Punca je samozavestna in o njenem delu sem slišala samo pohvale (Tixibeauty ,tudi ti si kriva za mojo odločitev). Od mojega obiska v salonu Lux Brows je sedaj že tri tedne in rečem lahko le, kapo dol! Svaka čast! Vem, da sem bila verjetno najbolj tečna stranka “ever”, ampak se še vrnem. Punci sta me prepričali s svojo strokovnostjo in zdaj jima popolnoma zaupam. Upoštevali sta prav vse moje želje in moje obrvi so perfektne! Perfektne po moje, ne po instagram smernicah. Še vedno so “bushy” in “undone” ampak končni izgled je malo bolj spoliran. In še dobronamerni nasvet: obrvi lahko naredijo ali uničijo obraz, zato skrajno previdno s pinceto!

- Aldijana Prosić

RAZISKUJ NAPREJ