DEODORANTI & NARAVADeodoranti naravnih sestavin so postali bolj aktualni nekje v časih ustrahovalnih verižnih mailov. "Maria Gutierez umrla za rakom na prsih- krivec deodorant!" ali pa "Če vaš deodorant vsebuje TO sestavino, boste umrli!". Se še spomnite tega? No, saj trenutno ni nič drugače, le v drugi obliki. Ne gre zanikati, da se cel svet trese ob misli na morilsko kozmetiko, a stvar ni tako preprosta. Ni vse naravno avtomatično dobro in ni vsa sintetika avtomatično slaba! Bodite pazljive, da ne nasedate marketinškim trikom in ustrahovanju (vrzite oko na tale članek). A dovolj teženja za zdaj. Glede na to, da se približujejo toplejši/bolj smrdeči meseci, smo za vas testirali tri zanimive naravne deodorante dostopne v naših koncih in jih uvrstili vsakega v svojo zmagovalno kategorijo.

  

LUSH AROMACO - zmagovalec v kategoriji vonja in prijaznosti okolju

Definitivno vreden pozornosti. Razen če ste resen nasprotnik sode. Potem morda kar preskočite vse skupaj. Deo se nahaja v trdi, kockasti obliki, katera spominja na kos mila. Kupite ga lahko na grame, cena pa je popolnoma sprejemljiva. Največji plus tega deodoranta je njegov nežen vonj po pačuliju, ki se s telesom lepo zlije in ne skače pretirano ven. Nič ni hujšega kot to, da cela pisarna voha tvoj deodorant... Če se namažete okoli sedmih zjutraj, bo ob normalnem (ne pretirano stresnem) dnevu, zdržal nekje do enih- dveh. S sabo ga žal ne morete nositi, vsaj ne na eleganten način, saj je deodorant brez pakiranja. Kar je seveda lepo in spoštovanja vredno, vendar nepraktično kot sam hudič. Tudi roke si je treba po vsakem nanosu umiti, če ne, ostane za nohti. Problematičen postane tudi, ko gre proti koncu, ravno zaradi pomanjkanja pakiranja, ki bi nanos najbrš rahlo olajšal. Je pa res luštnega vonja, ne obarva oblačil, se ne drobi in je ob tankem nanosu skoraj neviden. Nasvet: za lažjo mazljivost, ga pred nanosom zmočite z vodo.

  

MADRES YLANG YLANG - zmagovalec v kategoriji pakiranja in nanosa

Najprej si vzemimo minutko časa in se posvetimo samemu pakiranju tega prelepega produkta. Kra-sno! Kartonsko pakiranje je v celoti bio razgradljivo in ga lahko po končani uporabi preprosto vržete med jabolčne ogrizke. Pa ta prekrasen CGP. Simfonija uporabnosti in lepote. Če ne zaradi drugega, ga morete kupiti že zaradi samega pakiranja. Pa zaradi tega, ker je treba podpirati domače produkte! Predstavljajte si kako lepo izgleda na kopalniški polički. To je definitivno deodorant, katerega ne skrijemo v kopalniško omarico, ampak ga postavimo ponosno poleg kozarca s ščetkami. Mazljivost produkta je definitivno boljša kot pri njegovem zgornjem konkurentu, vendar pa pusti rahlo viden sloj. Nanesti ga je treba v tankem sloju, saj drugače na majici pusti sporočilce. Izbira vonjev (imajo tri različne, tudi takšnega brez sode!) je isto krasna, kot je krasna njihova embalaža. In trajanje? Žal prešibak borec za stresne situacije in pospešeno potenje. Idealen za zimo, zgodnjo pomlad in pozno jesen. Poleti bo žal treba posečti po antiperspirantih.

 

WELEDA CITRUS - zmagovalec v kategoriji vzdržljivosti in konsistence

Weledina klasika, primerna za vse, ki obožujete vonj po citrusih. Ampak morate ga reees oboževati, saj je vonj tako močan, da ga bo zavohala zgornja soseda. Kar je poleg vsebnosti alkohola, ki lahko kožo suši in draži, tudi njegov največji minus. Po britju ga absolutno ne priporočamo. Na koži in oblačilih je sicer neviden, od vseh treh pa je zdržal najdlje. Recimo cel 8 urni delavnik. V primeru, da na šihtu ne dvigujete težkih bremen, seveda. Njegov agresiven vonj po dobri uri na srečo večinoma izzveni. Embalaža je od vseh treh najmanj zanimiva in okolju manj prijazna. Šprica sicer omogoča hiter in lahek nanos, a se kaj hitro zgodi, da se ponesreči pošpricaš v usta, če nisi pazljiv. Že sami hlapi so iskreno precej neprijetni. Ampak drži pa!

RAZISKUJ NAPREJ