PETER MOVRIN"Kampanija za Kurt Geiger, v kateri Alek Wek nosi mojo kreacijo iz zaključne revije na Central Saint Martins, je zagotovo vredna omembe. Taista kampanija je čez noč postala znana po celem svetu in vsi govorijo o tem! Res je odlična. Z izjemo čevljev. Ti mi pa niso preveč po godu. Pink outfit prikazan v kampaniji pusti res močan vtis. Sestavljen je iz dveh delov in hlače recimo, je v svojem poletnem editorialu uporabil tudi Porter magazin. Celotna kolekcija je še sedaj zelo odmevna. Poimenoval sem jo Eau de Movrin, saj je v njej najmočnejša koncentracija mene. Naj kot zanimivost povem, da so parfumi velik del moje inspiracije. Vonj dotične kolekcije je bil recimo Hermes- Galop. Močan vonj lilij in konjev je v meni vzbudil cel spekter čustev, katera sem kasneje prenesel v kreiranje. 

S parfumi sem obseden že od nekdaj, a med odraščanjem v Kočevju tega ni bilo. Zato mi jih je iz Kanade nosila moja teta. Eden izmed prvih parfumov, ki sem jih dobil v dar, je bil Versace Versus. Podaril mi ga je družinski prijatelj Alfi Nipič, ko sem imel birmo. Sam sem parfume kupoval na družinskih izletih, ko smo obiskali kakšno večje mesto. Posebno mesto pri meni zaseda Chanel Egoist, saj me njegov vonj potice spomne na družino. Vedno ga imam na zalogi. Isto velja za Jil Sandrov Sun, ki me spomne na dobro prijateljico Uršo Jerkič. Ta parfum si deliva oba. Njegov vonj je res oldskul. Sicer ga uporabljam zelo redko, a zame drži veliko sentimentalno vrednost. Najpogosteje in najraje nosim Dior Homme Intense. Obožujem tudi Aedes De Venustas v vonju Iris. Lahko bi rekli, da sem v vonj perunike resnično zaljubljen. Ko pride poletje težje lesne vonje zamenjam s citrusnimi. Na morju imam recimo zelo rad Aqua di Parma, saj so njihovi vonji lahkotnejši. Ker sem trenutno razpet med Ljubljano, Londonom in Krkom, kjer imamo družinsko počitniško rezidenco, se temu prilagaja tudi moja kozmetika in parfumi. V hiši na morju imam druge stvari, kot v Ljubljani. Isto velja za London. Najljubše produkte imam tudi podvojene, saj se mi jih včasih ne ljubi prenašat sem ter tja. Parfum po katerem me največkrat povprašajo je Gipsy Water od Byredo. O svojih parfumih nerad razpravljam, saj ne želim, da bi vsi okoli mene dišali isto kot jaz. Vonj je zame nekaj osebnega. To se je recimo zgodilo z Comme Des Garçons. V obdobju ko sem jih začel nosit, jih v Sloveniji ni bilo mogoče dobiti in nihče jih ni poznal. V Londonu pa so bili obvezna oprema "fešn" ljudi. Poleg črnih Najkic z belo kljukico. Čez nekaj časa so se razpasli tudi v Sloveniji in tako sem s kupovanjem teh parfumov uradno zaključil. 

Sem človek ritualov. Zdi se mi lepo, da si naneseš masko, skuhaš čaj in bereš knjigo. Tudi sveče so del teh ritualov. Največkrat si jih prižgem zvečer, ko pridem domov, ali pa ko sem v banji. Obvezno ko sem v banji. Sveče zahtevajo svojo pozornost. Tiste dražje še posebej. Zaradi enakomernega izgorevanja mora biti sveča prižgana vsaj dve uri. Če ne, se na sredini naredi luknja, ob straneh pa vosek ostaja. Tako vržemo stran pol sveče. Tega dosti ljudi ne ve. Če si iznajdljiv, svečo postaviš v mikrovalovko in s tem popraviš nastalo škodo. Moje najljubše so Cire Trudon. Empire vonj je omamen. Tudi Mimosa in figa od Diptyque sta krasna. 

Moj prvi nakup kozmetike je bila najverjetneje Chanelova krema. Ne spomnim se točno. Vedno sem se nagibal h kupovanju kvalitetnejših stvari. Trenutno uporabljam Clinique Liquid Facial Soap v Mild različici, ter Dramatically Different Hydrating Jelly, ki je super lahkoten. Perfekten za poletje. Milo za obraz ponavadi uporabljam le 2x tedensko. Ko sem v Londonu morda malce več. Zaradi onesnaženosti zraka. Za Clinique sem dobil priporočila od prijateljev, ki se s temi stvarmi ukvarjajo. Njihova kozmetika naj bi bila res kvalitetna in "čista". Eden izmed bolj čudnih produktov, katerega uporabljam vsak dan je Bepanthol. To je produkt mojega življenja. Uporabljam ga res za vse. Kot vlažilno kremo za obraz, kot losion za telo, roke itd. Odličen produkt, ki reši vse težave. Ampak bodite pozorni, govorim o Bepantholu, ne Bepanthenu! Slednji je absolutno pretežak. Tonikov običajno ne uporabljam. Razen če odkrijem kaj zanimivega med tem ko potujem. Med potovanji namreč zelo rad obiščem hotelske spaje. Tudi to je na nek način moj ritual. Tako sem recimo odkril Mario Badescu kozmetiko. Njihov serum z Vitaminom C je odličen. Nanašam ga zvečer in se zjutraj zbudim z angelsko kožo. Pri tem mi pomaga tudi Aesop Fabulous Face olje, kar lahko razberemo že iz imena. Aesop izdelke sem vzljubil v času šolanja na Central Saint Martins, saj smo jih imeli na WC-jih v kantini. Super je tudi njihov Geranium Leaf Body Scrub. Vikendi so pri meni čas, ko se prepustim svojim ritualom. Zjutraj si skuham kavo, nanesem Gentle Cream masko od Dermalogice in morda kaj preberem. Vsak mesec, dan po plači, pa si privoščim tudi masažo. Pri vsaki stvari je fino imet neko zmernost. Pohan piščanec je tudi fajn, ampak z njim ne smeš pretiravati."

 

 


RAZISKUJ NAPREJ