SUHO KRTAČENJE IN NJEGOVA NE-TAKO-ZELO POŽIVILNA IZKUŠNJA

Ne dopade se mi pa konec. 

Lahko bi napisala le to, spustila mikrofon, se obrnila na petah in
odkorakala. A namesto tega, bom napela vse moči, da svoje mnenje pojasnim in ga s tem naredim (vsaj približno) relevantnega. Naj bo sreča na moji strani! 
Suhega krtačenja sem se prvič lotila par mesecev nazaj. Mislim, da je bilo to v zimskem obdobju, ko pač ne veš kaj bi sam s seboj. Ob višku prostega časa, ter grdemu vremenu zunaj, se lotiš (pretiranega) prebiranja Goop-a in naenkrat se ti zdi, da je tvoja koža nujno potrebna razstrupljanja. Vse ženske podležemo tem stvarem. Brez zatiskanja oči prosim. 

Priprava na avanturo se je začela s previdnim in temeljitim preučevanjem terena. Odšla sem na internete. Najprej slovenske, saj me branje suhoparnih in predvidljivih člankov slovenske novinarske scene, včasih izredno zabava. "Suho ščetkanje za popolno razstrupljanje in čudovito kožo" je pisalo v enem naslovu. "Spoznajte suho krtačenje kože telesa in njegove neverjetne učinke" v drugem. In tako dalje. Na hitro sem preletela te udarne naslove, ter šla iskat odgovore raje v tujino. Pa ne dobesedno seveda. Tako bogata pa spet nisem (razen v duši). Tuji naslovi so bili že na prvi pogled veliko bolj obetajoči. Tam so se novinarke, podobno kot jaz, ukvarjale s pomenom suhega krtačenja za človeško življenje. Po temeljitem pregledu člankov in raziskav, sem se podala na misijo iskanja primerne krtače, ki mi bo omogočila vstop v ta elitni klub suho-krtačnikov. Za nakup začetniške krtače (nekaj kar ne stane celo premoženje) sem se podala kar v Müller. S svojo ogromno izbiro se mi je zdel kot najbolj smotrna opcija. Deset minut in devet evrov kasneje, sem iz trgovine odšla s ščetko v roki in nasmehom na obrazu. Moje čudežno orodje sicer ni bilo ročno izdelano v Perujskem gorovju, a bo moralo zadostovat. Sori Gwyneth (Paltrow).  

Zaradi poživilnega občutka je telo najbolje krtačit pred jutranjim tuširanjem. A ker rada živim na robu, sem se skrtačila kar zvečer. Začela sem pri gležnjih in s kratkimi potegi, usmerjenimi proti sredini telesa, nadaljevala navzgor. Krtačenje mi je vzelo približno 5-10 minut, kar je zame cela večnost. Naj pojasnim, da mi tuširanje, za razliko od namakanja v banji, ni v užitek. Rada sem hitra in učinkovita. Zmočim, pobrijem, grem. Cel postopek tuširanja pri meni traja ponavadi okoli pet minut. Če brijem nožice pa malce več. Krtačenje telesa mojo tuš rutino torej podaljša za še enkrat toliko. To mi ne godi. 
Druga neprijetnost suhega krtačenja, pa mi je sam občutek grobih ščetin na moji princeskasti koži. Nekateri ga opisujejo z besedo "poživilno", med tem ko bi ga jaz najbolje opisala s "komaj preživilno". Bila sem kar se da nežna, a se kljub temu nisem mogla znebit občutka praskanja kože s kosti. Okeeej pretiravam. Ni mi bilo ravno prijetno. A nikar si tega ne vzemite za sveto! Nekaterim je ravno ta občutek najbolj fajn. Meni revšetu, pa žal ne. 

Krtača trenutno leži na pralnem stroju. Vsa osamljena in otožna najde pot v moje roke le ob trenutkih, ko zgubim razsodnost s samoporjavitveno kremo. Takrat mi stoji ob strani in pomaga pri odstranjevanju Jersey Shore tena. Čeprav se še vedno raje odločim za tiste piling rokavice, ki jih lahko uporabim pod tušem. Ali pa Lush-ev Rub Rub Rub, ki mimogrede, diši takooo omamnooo. 

-Ines Šercelj


RAZISKUJ NAPREJ