ČUDEŽNE ABECEDNE KREMESpreminjajoče se vreme in toplejše vremenske razmere, so botrovale temu, da smo v zadnjem času iz večih različnih naslovov prejeli povpraševanja po BB in CC kremah. Kaj sploh je to? Kako se ena razlikuje od druge in kako v poplavi izdelkov najti pravega zase? Na klice obupa smo se nemudoma odzvali in zadevo postavili pod drobnogled. 

 

BB
Kratica BB v angleščini tipično pomeni "Beauty Balm". Bebejke, ki so svoj prostor pod soncem pri nas dobile par let nazaj, pa seveda izvirajo iz Korejske multi- miljonske lepotne industrije. Funkcionirajo zelo podobno kot obarvane vlažilne kreme, s to razliko, da so rahlo težje (prekrivnejše) in imajo par dodanih vrednosti. Dodane vrednosti omenjene v prejšnjem stavku so ponavadi anti-oksidanti in/ali zaščitni faktor. Zbirajte jih torej glede na svoje potrebe in želje. Tisti z mastnejšo kožo boste našli tudi takšne z mat učinkom. 

CC
Če smo čisto iskreni, je razlika med BB in CC kremami zelo majhna. Večina razlik se kaže v prekrivnosti in samem načinu prekrivanja. Razlaga kratice je "color correcting", kar nakazuje na to, da so kreme v principu namenjene tistim, ki želijo popraviti ten svoje kože, katerega smatrajo za problematičnega. Med problematičarje spadajo naprimer temne lise, ki so posledica prekomerne izpostavljenosti UV žarkom ali pa rdečica. Zeleni delci prisotni v kremah proti rdečici, pripomorejo k prekrivnosti rdečih tonov, saj se nahajajo na nasprotni strani barvnega kolesa. 
 

PLUSI
+ superca za poletje, saj so lažje od tekočih pudrov  
+ vsebujejo zaščitni faktor
+ pohitrijo jutranjo rutino, saj združijo primer, puder in kremo za sončenje v en korak
+ zelo fajn izbira za tiste, ki niste pripravljeni na nakup treh različnih produktov
 

MINUSI
- majhna izbira barvnih odtenkov
- nikoli niso tako prekrivni kot tekoči puder
- zaradi majhnega nanosa kreme, je lahko bariera zaščitnega faktorja premajhna
- 3 v 1 izdelki ne dajo nikoli tako dobrega rezultata kot trije ločeni izdelki
 

RAZSODBA
Če v svoji rutini niste pretirano zahtevne, potem pojdite v svet in si privoščite nakup BB ali CC kremice. Zgrešiti kaj dosti ne morete. Glavno vodilo naj vam bo primeren barvni odtenek in željen rezultat. V glavi imejte tudi to, da na svetu žal ne obstaja en čudežen izdelek, ki bi rešil vse vaše težave. Zato se raje osredotočite le na eno ali dve problematiki na enkrat. Pa ne pozabite na SPF 30+!
 

Da vam bo pri izbiri in pri srcu malo lažje, pa smo za vas prečesali tudi internete, in naredili nabor najbolje ocenjenih (s strani kupcev):

- Bare Minerals Complexion Rescue™ Tinted Hydrating Gel Cream, daleč najbolje ocenjen, izjemen nabor barvnih odtenkov

L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness, super buget opcija, odlična za novince, proti rdečici
(in L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Dullness, za tiste brez rdečice)

La Roche-Posay Effaclar BB Blur, za masnejšo kožo

La Roche-Posay Hydreane BB Cream, za občutljivčke, vsebuje termalno vodo

Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-In-One B.B. Cream, še ena dobra buget izbira, uvrščena med top 100 izdelkov na Harper's Bazaar-jevi Beauty Hot lestvici

 

Če imate tudi sami kakšno zagonetko, pri kateri vam lahko pomagamo, nam pišite

 


RAZISKUJ NAPREJ