LJ FASHION WEEK MAKEUP


 

“Na tokratni jesenski ediciji LJFW je prevladovala sveža in sijoča koža. Težkih podlag in kontur ni bilo. Mislim, da ta trend počasi umira, kar je po mojem mnenju pozitivna stvar. Koža sama po sebi je veliko lepša, če na njej ni velikih količin pudra. Dobra krema in veliko vlaženja je vse kar potrebuje za sijaj. Svojim puncam dostikrat rečem, naj si tekoči puder vmešajo kar v kremo in nato vtapkajo v obraz. Tako bo rezultat dosti bolj naraven. Raje kot highlighter, za sijaj uporabljam mastne kreme. To je način, da se izognem pretirano bleščičastemu videzu. Bobbi Brown ima eno super varijanto, ki izgleda kot serum. Ali pa Eight Hour Cream od Elizabeth Arden, katero lahko uporabite tudi za ustnice. Na takšno “golo” kožo je tudi veliko lepše graditi preostali makeup. Vse skupaj izpade lahkotnejše in manj umetno. Sveža koža in dobra šminka. To je to.”
-Špela Ema Veble

 
LJFW_nov18_DAY2_Photo_ZvonimirFerina-9887.jpg

Dobro navlažena in zmasirana koža je bila podlaga vseh makeup lookov. Nato smo s Carpus ekipo na puncah uporabljali kombinacijo Golden Rose Liquid Glow Illuminator in Satin Smoothing Foundation. Male napakice smo korigirali z Liquid Concealer-jem. Črna linija očesa je zarisana z Dipliner Black. Zlati detajli znotraj linerja pa so narejeni z Metals tekočimi senčili. Vse od Golden Rose.

 
 
LJFW_nov18_DAY2_Photo_ZvonimirFerina-1110.jpg

Za ekstra dewy look smo tukaj, poleg zgoraj opisanega režima, dodajali malo Metals tekočega highlighterja. Na oči smo nanašali senčke iz Profesional palete in nato zaključili s packami maskare. Tukaj je potrebno paziti, da je maskara pred nanosom res dobro obrisana. Pri nekaterih smo uporabili tudi malo eyelinerja in Miracle Lash maskare.

LJFW_nov18_DAY2_Photo_ZvonimirFerina-1461.jpg

Na podlago senčila in maskare iz prejšnjega looka, smo nanesli še Metals Metallic Liquid Eyeshadow. Za videz golih ustnic smo povsod uporabljali le balzam.

 
 
LJFW_nov18_DAY2_Photo_ZvonimirFerina-0152.jpg

Pri tem looku je bila najpomembnejša sijoča koža, ki je dajala podlago močnim glossy ustnicam. Obrvi in trepalnice smo le počesali. Baza na ustnicah je Longstay Liquid Matte Lipstick, ki je res čudežno obstojna in se krasno meša. Na njo smo nanašali Color Sensation lipglos v prosojni ali rahlo rdečkasti varijanti.

LJFW_nov18_DAY2_Photo_ZvonimirFerina-0645.jpg

Tole je najbrš moj najljubši look, katerega z lahkoto apliciramo tudi v vsakdanje življenje. Vse kar potebujemo je le svinčnik za oči, katerega nanesemo na notranjo linijo očesa in ga nato s prstom razmažemo. Mi smo uporabljali Kohl Kajal Eye Pencil od Golden Rose. Tak “next day makeup” look, ki se mi zdi ultra seksi.

 
 
LJFW_nov18_DAY1_Photo_ZvonimirFerina-8169.jpg

Tukaj smo želeli dosečt videz podaljšanega očesa. Dipliner Black smo zato nanašali le na polovico očesa. Pri nekaterih še manj. Le toliko, da ustvari videz podaljšanih trepalnic. Longstay Liquid Matte šminko smo, poleg ustnic, uporabili tudi na licih. Obrvi so počesane z Longstay Brow Styling gelom.

p.s. Makeup pokrovitelj tokratnega FWLJ je bil Golden Rose. Njihove zgoraj naštete produkte lahko najdete na Trubarjevi 6 (Ljubljana) in v CityParku.